Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Долен шкаф за баня: как да го изберем?

долен шкаф за баня ретро

Долен шкаф за баня. В тази статия ще се постараем да отговорим на някои въпроси, с които се сблъскваме когато избираме долен шкаф за баня? Доскоро изборът на интериора в банята се свеждаше до избор на цвета на плочките и на санитарния фаянс. През ум не ни минаваше, че можем да оползотворим пространството под мивката като добавим шкаф за баня.
Днес нещата стоят по-различно. На банята се гледа като на една от стаите в дома.  Към обзавеждането й се подхожда с достатъчно внимание към детайлите.  Основният въпрос на дневен ред е  Как да изберем долен шкаф за баня с мивка.

След като вече сме избрали какви да бъдат настилките на пода и какви ще са стените, тогава най-важното, към което обръщаме нашето внимание и творческа енергия е шкафа за баня и огледалото.

Шкафът с мивка е най-важния от мебелите в банята

Сега ще обясним защо разграничаваме долния шкаф за баня  от горния и от другите шкафове като колона за баня, шкаф с кош за пране, стенен шкаф с огледало, огледало за баня.
Вашият долен шкаф за баня е най-важният в банята. Той е този, на който поставяте мивката  – ключовото съоръжение във всяка една баня, това, което подлежи на многократна употреба всеки ден.

В повечето случаи изборът на долен шкаф определя последващият избор на горен шкаф. В наши дни жилищата стават все по-малки, а с тях и нашите бани стават все по-малки. Ние започваме да разчитаме на нашата баня да изпълни функцията и на помещение, в което да съхраняваме нашите вещи.
Започваме да търсим идеи за малка баня и неизбежно дори преди да потърсим идеи, ние вече знаем, че нашият долен шкаф за баня ще ни осигури пространството за съхранение, от което се нуждаем в банята.

Обикновено се случва така, че колкото по-малко е жилището и съответно с колкото по – малка баня е то, толкова повече ние имаме нужда от по-голям долен шкаф за банята.  Все пак размерите на помещението са нещо, което в повечето случаи не можем да променяме.
Това, което можем да променим и което често зависи от нас, е първо разпределението в банята и второ конфигурацията и разпределението на самия долен шкаф за баня.
Практичната страна на изборът ни обикновено се свежда до няколко неща. На първо място е материалът на вашия долен шкаф за баня.

Долен шкаф за баня изработен от ПВЦ

Ние много сме писали по този въпрос и безапелационно изборът ни на материал за долни шкафове за баня трябва винаги да се свежда до ПВЦ. Защото само ПВЦ материалът е устойчив на влага, мокрене и пряко мокрене с вода.
Това е изключително важно особено при решения за малка баня. Можете да го заливате, поливате с душа – материалът на Вашия шкаф няма да се раздуе, изкриви, деформира.
Покритието ще остане непроменено. Избраните от Вас мебели за баня ще вършат своето предназначение толкова дълго, колкото имате нужда от тях.
Вижте какво още е важно при изборът на долен шкаф за Вашата баня във втора част на статията.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ШКАФОВЕ ЗА БАНЯ ⇒ТУК!

 

Към страницата ни във Facebook!


EMAX