Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Мивки с шкаф за баня или самостоятелна мивка? Това е въпрос, който си задава всеки, на когото предстои обзавеждане на жилище. Изборът на мивка може да се окаже по-труден, отколкото сте си го представяли. Многообразието от разновидности са много, всеки със своите предимства и недостатъци. Едно, обаче, е доказано във времето –  мивки в комбинация с красиви шкафове за баня е най-доброто решение.

Видове мивки за ПВЦ шкаф за баня според типа вграждане

Мивките за баня могат да бъдат изработени от много различни материали, като порцелан, стъкло, мрамор, дърво, неръждаема стомана и други. Сред тях, най-широка употреба намират порцелановите мивки и мивки от закалено стъкло.

Според типа вграждане на мивките, се разграничават на:

Стенна мивка

мивки с шкаф за баня 1

Монтажът при тях е директно на стената. Недостатъкът й е, че трябва се инсталира много безупречно, за да изглежда естетически добре. Неприятното още е това, че няма да разполагате с пространство за съхранение на козметика за баня. Ако държите на този тип мивка, бихте могли да добавите горен шкаф-огледало или само горен шкаф за баня.

Мивки за монтаж върху плот

мивка Lal C 60

Те се фиксират върху предварително обработена и монтирана повърхност, която се явява основа за мивката. Материалът на плота може да бъде от различни материали, издръжливи на влажна и мокра среда – PVC, мрамор, камък и други. Отдолу може да се постави самостоятелен ПВЦ шкаф за баня, който да се съчетае умело с вида на плота.

Мивки за вграждане в плот/шкаф за баня

ретро шкаф за баня мебели за баня пвц

Мивките за вграждане варират в два варианта – според избора на клиента. Може да се направи монтаж с горно и долно вграждане, наречено още вграждане под плот.

Мивка за полувграждане

пвц долен шкаф за баня конзолен с огледало за баня

Монтират се така, че част от мивката лежи върху плота (самостоятелно обособен или мебелен), а най-често предната част остава издадена напред. Това е едно по-нестандартно решение за по-разчупена визия на банята. Неприятното в случая е, че се изисква по-специфичен, и съотвен по-скъп монтаж, и повърхността е доста по-тясна от стандартните плотове, което осигурява и по-малко пространство за съхранение на вещи.

Мебелни мивки

луксозен шкаф за баня

шкаф за баня варна

долен шкаф за баня

Най-често предпочитаните варианти са мивка с шкаф за баня. В уебсайта на ЕМАКС, бихте могли да разгледате широката гама от мивки, както и впечатляващи модели на шкафове за баня от ПВЦ. Разгледайте наличния продуктов каталог на класически и луксозни шкафове и комплекти за баня, или направете запитване за поръчка по индивидуални размери за изработка на мебели за баня по поръчка.

Защо мивки в комплект с шкаф за баня?

  • По-завършен вид на целия интериор в банята – красивият интериор винаги буди възхищение. Един шкаф за баня в класически или модерен стил, с по-нестандартна форма, в различни нюанси, с орнаментика и други може да внесе допълнително красота в мокрото помещение.
  • Подходящи са за скриване на недостатъците – колкото и неприятно да звучи, във всяко жилище се намират “дефекти”. Затова пък има някои трикове, с които могат да се поправят. В случая, поставянето на мивка, която е неизбежен елемент от всяка баня, би било подходящо да се вгради в шкаф за баня, а вътре могат да се скрият тръби, пукнатини, дупки и други недостатъци.
  • Повече място за съхранение на принадлежности за баня – шкафове за баня са чудесен начин за прибиране на някои вещи, които се използват в мокрото помещение. Днешното строителство предлага по-оскъдна квадратура и баните са значително малки по размери, което не позволява поместването на цели комплекти за баня. Но, бихте могли да се спрете на много варианти, които включват мивки с шкафчета за баня, където да скриете козметиката за баня, някои хавлии и други.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ШКАФОВЕ ЗА БАНЯ ⇒ ТУК!


EMAX