Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Обзавеждането с ретро мебели за баня, декорирането и добавянето на всеки допълнителен елемент в банята може да допринесе за пресъздаването на желаната ретро обстановка. Както специалистите – дизайнери, така и сами клиентите биха могли да използват въображението си и някои допълнителни съвети, за да превърнат банята и останалите стаи в дома си в истински шедьовър. Ретро стилът е известен от миналото, а днес е доста модернизиран и се приема за символ на лукс, класа и добър вкус.

ретро мебели за баня

Как да направим перфектната баня в ретро стил?

ретро мебели за баня

 

Решили сте, че желаете да имате баня в старинен вид и от известно време си я представяте, но не сте убедени, че ще можете да постигнете този ефект? Наличието на цялостна концепция в мокрото помещение е ключов фактор за един перфектен и допълващ се ретро изглед. Затова всичко трябва да бъде безупречно избрано.

Най-добрият начин да превърнете мокрото помещение в ретро стил, изпипан до най-малкия детайл, е изграждането на 3D проект за визуализация на всяко кътче. Въпреки това, вижте кои са основните неща, които трябва да вземете предвид при обзавеждането на една ретро баня, за да изглежда стилно, практично и красиво.

Цветовете в банята

Цветовете са от изключително значение в съвременния интериорен дизайн. Наличието не един цвят или комбинацията от няколко трябва да бъде много добре обмислено. Положителното в ретро дизайна е, че цветово няма да се затрудните особено – типичните цветове са класическото, а именно черно и бяло, съчетани много разумно със светло червено. Цветовете на допълнителните елементи (закачалки, смесители, дръжки и т.н.) са в сребристо и златисто.

Стените и пода

Стените и пода в банята са основата, върху която се надгражда ретро духа. Стените биха могли да бъдат покрити с тапети с флорални мотиви или с декоративна мозайка в бяло или с различни мотиви. Шахматните плочки или тези на малки ромбоидчета са един чудесен избор за подобен вид баня.

Ретро мебели за баня

Изборът на ретро шкафове за баня може да звучи лесно, но всъщност може да затрудни всеки клиент. Затова специалистите препоръчват да имате добра основа (готови стени, изградени душ-кабини и т.н.) преди да пристъпите към покупката на мебелите. В www.emax.bg бихте могли да разгледате наличните модели на ретро и луксозни мебели за баня, за да придобиете представа за вида им. Всеки един ретро шкаф за баня се отличава с изчистен, но внушителен дизайн.

Долните шкафове за баня могат да се закупят с вградена мивка, като типична за ретро стила е керамичната във формата на купа. Мивка с шкаф за баня е по-лесният избор.

Допълнителни аксесоари

Ваната, рамката на огледалото, окачващите аксесоари (държачи за чаши, поставки за хавлии и кърпи, закачалки), аксесоарите за съхранение, смесителите и меката мебел също не са за подценяване. Препоръчително е да са подбрани в старинен стил – естествено или изкуствено направени интериорни елементи, както и да се комбинират много добре с ретро мебелите за баня.

Допълнителни съвети

  • Разчитайте на специалисти в сферата на проектирането на дизайни, за да сте сигурни в добрия краен резултат
  • Цената за ретро мебелите за баня е от първостепенно значение, но помислете и за дълготрайността им
  • Проучете добре пазара, преди да пристъпите към покупка на ретро мебели за баня, както и на всеки друг допълнителен елемент
  • Работете с доказани производители на мебели за баня – не само вида, но и качеството на мебелите са от изключително значение. PVC шкафовете за баня са най-добрия избор, защото са влагоустойчиви, което ги прави много издръжливи

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ШКАФОВЕ ЗА БАНЯ ⇒ТУК!


EMAX