ТОП 5 най-предпочитаните мивки за мебели за баня

 

Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

В тази статия ще ви запознаем с най-предпочитаните от нашите клиенти модел на мивки за мебели за баня.

Помните ли времето, когато в 95% от баните имаше еднакви мивки. Лукс беше мивката да е в бежов цвят например или пък да има и ботуш…
За щастие тези времена са отдавна отминали и вариантите при обзавеждане за баня са наистина много и разнообразни. В момента на нашия пазар има огромно разнообразие от мивки, които допълват вашите идеи за баня, от различни материали, различни цветове, различни модели.
Надали ще можем да обхванем всички видове и да ви запознаем с тях, но направихме една класация на топ 5 най-предпочитаните мивки за шкаф за баня от нашите клиенти през 2017 година.

⦁ Порцеланова мивка за монтаж в плот

Има ги в различни форми (овални, кръгли, правоъгълни) и в различни размери. Удобството при тези мивки е, че могат да се поставят върху плотове от всякакъв материал. Имат отвор за смесител на тях. Този тип мивки за мебели за баня са най-предпочитаните от нашите клиенти.

 

⦁ Мивки за монтаж под плот

Този тип мивки се монтират изцяло под плота и са по-подходящи при плотове от естествен камък. За смесителя се прави отделен отвор в плота.
Също ги има в различни форми и размери – овални, кръгли, правоъгълни.

Съвет: Кой от двата типа мивки за монтаж в плот да изберем – 1 или 2.
Обикновено е въпрос на вкус. Някои клиенти харесват визуално повече първия вариант, други – втория. Ако става въпрос за ПВЦ плот, ние препоръчваме да се избере първия тип мивки. Понякога изборът опира не само до вкус, а и до размер. Ако предпочитате мивката да е изцяло с долен монтаж под плот от естествен камък, то имайте предвид, че трябва да останат по 5 сантиметра пред и зад мивката и още 3,5 см е отворът за смесителя, ако ще е разположен в центъра зад мивката.

⦁ Мивка тип купа

Изборът на мивка купа също е въпрос на вкус. Купите съществуват в най-различни форми, цветове и материали – порцелан, закалено стъкло, естествен камък и т.н. Тук наистина изборът е огромен. Избират ги хора, които търсят по-нестандартно, екстравагантно решение, които искат да придадат уникален завършек на своя шкаф.
Някои от купите (например тези от закалено стъкло) са подходящи за монтаж под плот.

⦁ Порцеланова мивка – плот.

Предимството при изборът на този тип мивки е, че мивката и плотът са една цяло и от гледна точка на поддръжка и почистване е по-удобно.
Изборът зависи и от дизайна и стила на шкафа. Има разнообразие от модели и все пак ако шкафът ви трябва да е в съвсем точен нестандартен размер, много е вероятно да срещнете трудност при намирането на такава мивка във вашия размер.

⦁ Мивка за монтаж въху плот

И тук разнообразието е огромно.

Често клиентите ни питат, каква мивка да си изберат. Ние винаги отговаряме, че мивката е въпрос на вкус. Важно е какво вие харесвате и как вие си представяте да изглеждат вашите мебели във вашата баня. Ако сте от хората, които се водят от практичната страна – кое е по-удобно за ползване, по-лесно за поддръжка – то най-вероятно ще се спрете на вариант номер 4. Ако повече се вълнувате от дизайна, то тогава ще направите избора си на мивка според стила, който сте избрали при проектиране на баня и според модела и стила на шкафа.


EMAX