Facebook Pixel

Изпращаме в цялата страна

телефон за връзка: 0888 266 070


Защо ПВЦ?

Начало / Защо ПВЦ?

За нас - Мебели за баня Emax

В повечето случаи нашите клиенти идват при нас специално в търсене на мебели от ПВЦ. Има и случаи обаче, в които хората не са се интересували и не знаят, от какви материали се изработват мебелите за баня и защо е за предпочитане да са от ПВЦ.

ПВЦ като материал е за предпочитане пред ПДЧ, МДФ и дървения материал, защото само той е напълно водоустойчив и е подходящ за пряко мокрене с вода. Какво означава, че е напълно водоустойчив? Това означава, че шкафовете, изработени от ПВЦ, не се деформират с времето вследствие на мокрене или поемане на влага в банята.

Освен че е водоустойчив, този материал дава възможност за изработване на сложни форми, декорации, орнаментни детайли, овални форми. От ПВЦ могат да се изработват мебели от различни стилове – модерен, ретро, класически, барок и необарок, винтидж. Разнообразието от цветове, в които могат да се изработват мебелите от ПВЦ е огромно. Също така при боядисването могат да се постигат различни ефекти – мат, гланц, металик, дървесен ефект. Боите, с които се обработва материала също са устойчиви на влиянието на водата.

Голяма част от нашите клиенти не знаят, че за да се изработят мебелите от ПВЦ, те минават през няколко цикъла на обработка. Мебелите за баня представляват едно монолитно цяло и не са разглобяеми. Изработката на мебели от ПВЦ няма нищо общо с изработване на мебели от готови плоскости. И най-семплия ПВЦ шкаф е винаги минал през сложна обработка включваща сглобяване чрез топене на пластмасата, китосване, шкурене, грундиране, пак шкурене с по-фин абразив и боядисване.

Като правило шкафовете от ПВЦ са по-скъпи от изработените от други материали, тъй като самият материал е по-скъп в сравнение с другите видове плоскости и освен това времето и процесите на обработка, вложени в шкафа, са повече. Незначителната разлика в цените обаче си струва, защото мебелите за баня, изработени от МДФ например се деформират в рамките на няколко месеца. Много голяма част от шкафовете по поръчка, които изработваме, са за замяна на стари, деформирани шкафове от друг материал.

Често срещано притеснение при нашите клиенти е, изглеждат ли мебелите пластмасови.

Вместо да ви отговорим с думи, предлагаме ви да разгледате нашата галерия и да прецените сами!

Начало - Мебели за баня от Emax
Овал с чекмеджета - Мебели за баня по поръчка Emax
За нас - Мебели за баня от Emax
За нас - Мебели за баня Emax
Начало - Мебели за баня от Emax
Мебели за баня шкаф за баня пвц

 Предишна Следваща