Луксозни романтичини мебели за баня Варна София Пловдив Бургас Стара Загора

 

Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Защо романтични мебели за баня?

Какво означава думата романтичен и как ние го свързваме с мебелите за баня?
Обяснението на думи, които са свързани с емоции винаги е трудна задача, защото различните хора изпитват различен тип емоции при различни ситуации, събития, визуални стимули, музика и т.н. И все пак ако трябва да се направи общо обяснение на значението на думата, тя включва положителни емоции свързани със сантименталност, нежност, очарование, замечтаност, красота и други. Точно това чувство ние от ЕМАКС търсим, когато работим по дизайна на нашите шкафове за баня. Дизайн и елементите му, които да носят на гледащия усещането за романтика. Това е сложен процес, като най-простия вариант е да взаимстваме дизайн от класическите форми доказали се във вековете, че въздействат пряко на емоциите на хората. Те имат нещо божествено в себе си като пропорции и фина геометрично-пространствена информация, която се свързва с нещо в нас, което не можем да обясним, но го чувстваме.

романтични мебели за баня

Класическите форми при изработката на мебели за баня по поръчка

Класическия дизайн при мебелите за баня, които използваме включва елементи, които са свързани с различни стилове в изкуството. В 21ви век дизайна до голяма степен е еклектичен, тоест преплетен от елементи от различните течения в изкустовото. Когато се изработва шкаф за баня по поръчка, клиентът може да допринесе за включването на класически и модерни елементи в дизайна, които да го направят бутиков, напълно уникален.

романтични шкафове за баня

Класически дизайн и как възниква той и се развива през вековете

Класиката в дизайна е продължение и произлиза от класическата архитектура. Класическата архитектура възниква в древна Елада и древен Рим по – късно. Характеризира се със симетричност, колони, сводове и различни геометрични фигури, изобразени в строителството на храмове, административни сгради, жилища и съоражения от тази епоха. Отначало храмовете били строени в проста правоъгълна форма. С течение на времето архитектурата преминава през множество развития и промени. След залеза на Римската империя следват така наречените тъмни векове в Европа, които се отразяват и на архитектурната мисъл в тези времена. Всичко това се променя приблизително чак през 14 век, когато възниква така нареченото културно движение ренесанс или възраждане. То възниква във Флоренция и в следващите векове се пренася и развива в западна Европа. Започват да се възвръщат естетиката, ценностите и оформлението свързани елинската и римската епоха във всички сфери на обществения живот – изкуство, архитектура, литература, философски идеи, обществени отношения и други.

луксозни мебели за баня

Заражда се Хуманизмът като течение и система на образование и методология, който в в най-общ смисъл представлява любов към човека, човечност.

След Ренесанса се заражда стилът в изкуството Барок, който се характеризира основно с лукс, пищност, елегантност и сложност.

Рококо – стил в изкуството появил се в началото на 18ти век във Франция. Отличава се с елегантност и пищност, но за разлика от Барока добавя по-голяма строгост, деликатност и ефирност.

По късно в изкуството се заражда направлението Класицизъм като следствие от невъзможността на хуманистичния идеал да превърне света в по добър. Също така за възникването на Класицизма допринасят опустошителните войни водени в Европа по това време. Войните срещу Османската империя и идеите на Великобритания и Испаниа да колонизират новия свят след Великите географски открития.

Романтичните мебели за баня днес

Луксозни мебели за баня

Защо ви разказваме всичко това? Защото това е историята на теченията в дизайна и изкуството, от които ние черпим вдъхновение, взаимстваме форми и днес и ги пренасяме в животът ни. Ние ги пренасяме в нашите съвременни творения – шкафовете за баня, които изработваме. Така че частица от това, което е възникнало във вековете, да го има в нашите домове и да ни радва днес.

луксозни мебели за баня

Освен че сме създали колекция от наистина романтични мебели за баня, ние също така удовлетворяваме всякакви индивидуални желание като съчетаваме детайли, орнаменти според вашето лично виждане и усещане за красота.

Обърнете се към нас, за да създадем вашия уникален романтичен шкаф за баня!

луксозни мебели за баня пвц

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ШКАФОВЕ ЗА БАНЯ ⇒ ТУК!


EMAX