Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Черното е най-предпочитаният цвят в облеклото, в избора на обувки и аксесоари, че чак до обзавеждането на дома. Все по-често присъства като контраст или преобладаващ нюанс, но какво бихте казали за черни мебели за баня? 

черен шкаф за баня 2

Особености на черния цвят и ролята му в изработката на мебели за баня

Едва ли има нужда да споменаваме много информация за “черното”. Известно е на всеки, че цветът е възможно най-универсалното решение, заедно с неговия контрастен приятел – бялото. 

шкаф за баня черно и бяло

По отношение на шкафчетата за баня обаче, нещата не стоят точно така. Черното не е често срещан нюанс в бани и тоалетни, но потребителите, които са го предпочели, определено успяват да впечатлят с добра визия. 

черен шкаф за баня 1

Черният цвят е символ на загадъчност, на неизвестност, създава усещане за тишина и спокойствие. Не предизвиква никакви емоции, а някои го смятат за нюанс, подтискащ психиката. Конкретно, в обзавеждането, ролята му е съвсем различна – от него “лъха” стил, класа, елегантност и шик. 

шкаф за баня черен 1

Поради тази причина ще го срещнете във все повече интериорни решения за кухни, спални, бани и комплексни санитарни помещения. Счита се за универсален цвят, който никога не излиза от мода. Ако решите да се спрете на тези тъмни шкафове за баня, съобразете всеки детайл с останалата композиция.

шкаф за баня черен

Предимства и недостатъци на черния шкаф за баня

Все повече клиенти залагат не само на качествената изработка, но и на уникалния дизайн, независимо дали става въпрос за един-единствен долен шкаф за баня, в комплект с горен шкаф или пълна гама мебели за баня.

Черните шкафове за баня се характеризират с редица предимства и някои малки недостатъци, вижте кои са те:

Предимства

  • Черните шкафове са винаги актуални – не излизат от топ класациите за обзавеждане на санитарни помещения. Обзавеждайки банята си с черни мебели, означава, че винаги ще бъдете модерни, независимо от текущите тенденции.
  • Изглеждат различно и са силно забележими – за разлика от стандартните бели PVC шкафове за баня, то черните “събуждат погледа” на всеки.
  • Допринасят за по-изтънчен дизайн, независимо от големината на помещението.
  • Повечето водещи производители ще изпълнят вашите изисквания при поръчка – за дизайн и размери. Повечето от тези модели се предлагат по поръчка, което означава, че ще можете да моделирате изцяло вашите продукти – долен шкаф с мивка или без, горен шкаф за баня и колона за баня. 

Недостатъци

  • По-трудна поддръжка – много потребители избират стандартните бели шкафове, защото се поддържат по-лесно и се вписват навсякъде. Наистина, върху черната повърхност е забеелжимо всяко петно. Ако живеете в район с по-варовита вода, то вероятно ще е необходима по-честа поддръжка, за да избегнете непрекъснатите пръски, които биха били изключително дразнещи за очите ви.
  • Черните PVC шкафчета не са масово разпространени – Повечето модели се предлагат единствено по-поръчка, което означава и по-висока цена.

Като заключение, бихме желали да ви насърчим да разгледате впечатляващи модели на българския производител – ЕМАКС, и да ви дадем един важен съвет – при желание за обзавеждане с черни PVC шкафове за баня, обърнете специално внимание на правилата за подобен интериор. Подберете много добре вида и цвета на пода и стените, санитарията, цвета и дизайна на смесителите, огледалата, декоративните елементи и аксесоари.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ШКАФОВЕ ЗА БАНЯ ⇒ ТУК!


EMAX