Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

мебели за баня пловдив пвц

Мнозина се чудят как да оборудват банята си. И на пръв поглед изглежда, че е лесно, но има много клопки и нюанси.

Разпределение на банята

Мебели за баня Пловдив

Изборът на комплект мебели за баня не е лесна задача. Помислете за следните ситуации: водопроводната инсталация е в основен ремонт (с възможно преустройство) или имате желание просто да актуализирате старите мебели или да закупите нов комплект за вече завършена баня. В първия случай ще бъде по-лесно да изберете комплект, при условие че строителите ще извършат всички канализационни и водопроводни мрежи в съответствие с изготвения план за окабеляване.  Важно е при монтажа на подово отопление да се вземе предвид бъдещото разположение на мебелите, за да се избегне прегряване на нагревателната рогозка и по-нататъшното й счупване (нагревателният елемент не може да бъде под мебелите, разстоянието до стените на вана, мебели, пералня трябва да бъде най-малко 10 см). Във втория случай мебелите се избират въз основа на размерите на банята, така че много комплекти, които харесвате, може да не са подходящи поради техния размер.

Мебели за баня Пловдив – разновидности на мебелите за баня

Комплектите мебели за баня могат да се състоят от много съставни отделни елементи.

италиански мебели за баня

Шкаф под мивката. Може да бъде неподвижен, на крака или окачен. Състои се от шкаф, върху повърхността на който е оставен отвор за последващ монтаж на мивката (при някои модели мивката е вече включена).

Шкаф-колона. Представлява тесен висок шкаф.

Стенен шкаф. По-малък е по размер от колоната и се различава по начина на монтаж.

Шкаф с огледало.

Съвет: когато инсталирате огледало с осветление, внимавайте в началния етап на ремонта електротехниците да поставят проводници под бъдещото местоположение на мебелите.

Броят на всички видове малки висящи рафтове и аксесоари зависи от конкретното разпределение на пространството и площта на банята.

комплект за баня София

Поради факта, че баните често са малки по размер, комплектът мебели за баня се избира строго индивидуално. В повечето случаи може да се състои от две или три части. Не пропускайте да разгледате страхотните предложения за модерни мебели за баня Пловдив!


EMAX