Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Вижте възможностите при избора на долен шкаф за баня 55 см или дори по-малко

В тази статия ще Ви покажем изработените от нас шкафове в размер 50 – 55 см. Ще Ви запознаем с различните видове мивки, които бихте могли да използвате. Ще получите и съвети в края на статията.

В днешно време новото строителство налага едни стандарти, при които помещенията стават все по-малки, а баните са направо миниатюрни. Когато си купим такова жилище с малка баня, започваме да търсим идеи и решения за обзавеждането й. Започваме да търсим долен шкаф с мивка, който да се вмества в точно определен размер.

Ето вариантите за долен шкаф за баня 55 см или в по-малък от този размер:

Най-практичният вариант за този размер шкаф за баня е шкаф отгоре с цяла порцеланова мивка. В крайна сметка  55 или 50 см е добър и удобен размер за мивка. Шкафът под нея можем да изберем според нашите вкусови предпочитания и особеностите на помещението. Дали ще бъде стоящ на крачета или за окачване на стената. Дали ще бъде в модерен стил, по-изчистен или пък държите на детайлите и искате да внесете уникалеен акцент в банята си – разполагате с много възможности.

шкафчета за баня

Когато пространството в баанята е ограничено, чудим се къде да намерим място дори и на необемни вещи като кърпите за ръце. Добро решение е на самия шкаф да поставим държач за кърпи.
PVC шкаф за баня модера

Мебели за баня шкаф за баня пвц

Порцеланови мивки за монтаж върху шкаф в размер 50 и 55 см не са дефицитни на нашия пазар. Има ги в различни дизайни. Дълбочината на този вид мивки обикновено е около 43-46 см.

Проблемът идва, когато пространството ни е ограничено не само в широчина, но и в дълбочина и не можем да си позволим толкова дълбок шкаф с мивка. Тогава чудесен вариант са порцелановите мивки, които отстрани са с по-малка дълбочина, а отпред са издадени, за да осигурят добър размер на коритото:

долен шкаф с мивка 50 см   шкаф с мивка 55 см

Стандартно този тип мивки имат дълбочина отстраани при страниците около 35 см, а отпред в най-издадената част около 50 см.

За ограничените пространства идеален вариант е шкафът да се изработи с ПВЦ плот и отгоре да поставите мивка тип купа. Предимствата на този избор са много. Най-важното предимство е, че можете да поръчате вашия шкаф в точно определен размер според вашите нужди. Например 51,5 см х 37,5 см. Стандартите не важат за вас. Другото предимствоо е , че разполагате с много голям избор на мивки за монтаж върху плот като материали, форми и размери, които ще се поберат в пространството, което сте отредили за шкаф за баня. Също така мивката тип купа придава на шкафа по-изтънчен вид. Имате въъзможност да се заиграете с форми и детайли и наистина да направите от шкафа си едно бижу.

мебели за баня варна

стенен шкаф за баня с мивка купа

шкаф с мивка купа класик

Мебели за баня шкаф за баня пвц

долен шкаф 55 см

Поръчайте своя шкаф в обла форма, за да се възползвате максимално от ограниченото пространство и за доза разкош!

Ретро шкаф за баня с мивка и мраморен плот за окачване

3 съвета, които да са ви от полза при избора:

✅ Ако разполагате с място от 55 см за своя шкаф за баня трябва да забравите за мраморен плот с вградена мивка. Просто няма място за това. Ако все пак държите на естествения камък, тогава възможността е да поставите плот от естествен камък и мивка купа. А защо не да обърните стандартната конфигурация на материалите и да поставите мивка от естествен камък върху ПВЦ плот.

✅ Не се ограничавайте с избора на готови модели по магазините. Не забравяйте, че всеки шкаф би могъл да бъде изработен във вашите размери. Попитайте производителя, дали не може харесваният от вас шкаф да бъде изработен в нужния ви размер.

✅ Ако прибягвате към индивидуална поръчка, не забравяйте да съчетаете долния шкаф с горен шкаф за баня, който да му пасва по размер и дизайн.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ШКАФОВЕ ЗА БАНЯ ⇒ ТУК!

 


EMAX