Мебели за баня София – няколко полезни съвета за избор

Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня

Търсите елегантни и качествени мебели за баня София? Преди да изберете си струва да се съсредоточите върху дизайна на самата баня, особено върху нейните размери, съветват интериорните дизайнери. Благодарение на тази стъпка ще знаете от самото начало кои решения можете да си позволите и кои няма да се окажат удачни.

мебели за баня софия

Преди да закупите мебели за баня София, трябва внимателно да планирате банята си. Помислете къде ще бъдат разположени всички връзки: канали, контакти, ще трябва ли да оставите място за пералня и други.

мебели за баня София 2

След като подредите мислено всичко, уверете се, че има свободни пространства, които позволяват удобно и безопасно използване на пространството. Баня, пълна с мебели, където ще трябва да се провирате между тесни пространства, значително ще намали комфорта.

По отношение на размерите, мивката обикновено се окачва на височина 85-95 см, а сифонът се монтира на 50-65 см над пода.

Отстрани трябва да има 20 см свободно пространство и около 60 см свободно пространство отпред.

В случай на комбиниране на баня и тоалетна, също има няколко правила. По-добре е да оставите свободно пространство от около 20 см от всяка страна на тоалетната чиния.

Мебели за баня дървесни Варна

Друго много важно решение е дали банята ще има вана или душ, а може би и двете, ако сте щастливи собственици голяма баня.

Малките вани 70 × 140 см се вписват отлично дори в малки пространства и осигуряват повече комфорт.

шкаф за мивка за баня

ПВЦ шкафове за баня

 

 

 

 

 

 

 

Важно е също да оставите достатъчно място пред душ кабината или ваната, за да можете да излезете спокойно след ползването им.

Не окачвайте големи шкафове над ваната, защото това ще затрудни използването й.

Избирайки мебели за баня София, трябва да помислите от какво точно имате нужда. Постарайте се да използвате всички възможни ниши – така ще спестите много пространство. А за малко помещение като банята всеки сантиметър е от значение!

Точно преди монтажа е важно също така да се уверите, че стената е способна да издържи тежестта на мебелите.

Предлаганите от нас мебели за баня, разгледайте тук:

Долни шкафове за баня   Горни шкафове за баня   Комплекти за баня


EMAX